0800330291

Де в Варшаві можна поміняти гроші?

Незважаючи на те, що Польща є повноправним учасником ЄС, вона не відмовилася від своєї національної валюти - польського злотого. Продати та купити його можуть гості і жителі кожного польського міста, включаючи Варшаву. Туристи можуть скористатися наступними порадами:

  1. У Польщі місцеві обмінні пункти називаються Kantor. Вони розташовані в багатьох туристичних місцях, наприклад, на вокзалах, в аеропортах, торгових центрах тощо. Звичайно, можна обміняти PLN і в банках, проте вони працюють тільки по буднях і максимум до 17.00.
  2. Варто правильно підібрати час для обміну. Як правило, на вихідні і в святкові дні, у Варшаві спостерігаються напливи туристів, тому курс може бути занижений, проте з початку нового тижня він знову повертається до колишніх показників.
  3. Не поспішайте обмінювати всю суму відразу. Польський злотий, як і будь-яку іншу валюту, можна продавати частинами. Озирніться, порівняйте різні варіанти обмінників, порівняйте їх пропозиції і виберіть оптимальний варіант.
  4. Для поїздок за кордон заведіть собі валютну кредитну карту, яка допоможе розплачуватися безготівково за будь-які покупки і навіть за проїзд в громадському транспорті.

Цікаві відомості про польський злотий

Обмін валют у Варшаві

Для багатьох європейців (не з Польщі) дана валюта не представляє особливого інтересу, тому що нею можна розрахуватися виключно в країні походження, чого не скажеш про швейцарський франк, євро або, наприклад, британський фунт. Незважаючи на те, що історично Польща кілька разів зникала зі світової мапи і постійно брала участь у великих війнах, вона зуміла зберегти свою валюту, культуру та інші національні цінності. Поки в країні не перейшли на євро, тому місцеві жителі використовують місцеву валюту.

PLN складно назвати молодою валютою, адже перші злоті почали карбувати ще 350 років тому за правління Яна II Казимира. Перші гроші були виготовлені зі срібла, і отримали свою назву завдяки тому, що раніше цим словом дійсно називали золоті вироби. Коли Річ Посполита увійшла до складу Російської Імперії, то в країні були в обігу гроші, які одночасно називалися злотими і рублями. Після захоплення Польщі армією Гітлера в країні можна було купити тільки краківські злоті, випущені німецької адміністрацією. У 90-х рр в Польщі, як і в деяких сусідніх країнах, була інфляція, тому в країні можна зустріти купюри номіналом 1 і 2 млн.

Як краще поміняти валюту в Польщі?

Як уже згадувалося, в польських містах з легкістю можна знайти банки, обмінники і продати або купити там польський злотий. У деяких місцях приймають навіть українську гривню. Якщо ви не встигли заздалегідь запастися злотими, то у Варшаві ви можете це зробити в обмінному пункті КІТ Груп. Дана компанія має успішний багаторічний досвід роботи і десятки філій по Україні, тепер вона поширює свої послуги і в Польщі. Тут ви можете проводити будь-які операції з PLN за вигідним курсом. Актуальний курс валют можна дізнатися на сайті KIT GROUP.